Gårdskaféen

På Berge Gård i Selbu er vi kjempeglade for å kunne være en del av European Region of Gastronomy 2022!

Gårdskaféen vår er åpen etter annonsering lørdager kl.11-15 eller etter avtale

Tlf 98448725

Velkommen innom!

På Berge Gård i Selbu er vi kjempeglade for å kunne være en del av European Region of Gastronomy 2022!

Alt du får servert i vår lille, hjemmekoselige gårdskafé er selvfølgelig tilvirket på gården. Råvarene vi bruker er i størst mulig grad ureiste eller kortreiste, og minst 30% av alle råvarene er lokale. Vi må tilpasse meny etter tilgang og sesong, og derfor kan utvalget også variere litt. Nedenfor ser du noe av det du kan finne på menyen vår. Du er hjertelig velkommen!

Gårdskaféen er åpen fredager og lørdager kl.11-15

 

Vår meny.


Ostekake

Laget med havrekjeksbunn av hjemmelagde havrekjeks etter gammel oppskrift. Smør som er brukt i kaka og kjeksene er laget på gården av egenprodusert melk og bærene som blir brukt, er enten blåbær fra egen skog eller usprøyta bringebær fra Veiseth, Stjørdal. 

Selbulemse

Den tradisjonelle lefsa som er typisk for kommunen. Melk og smør som brukes i lefsa kommer fra gården. 

Barkekjeks

Velsmakende kjeks som smaker aller best til bålkaffen, men kan like gjerne nytes også på kafeen eller hjemme ved kjøkkenbordet. Denne kjeksen er en videreutvikling av en oppskrift som min farmor hadde skrevet på en lapp og lagt inn i sin gamle kokebok fra 1947 som «Besta sine barkekjeks». I kjeksen bruker jeg bark fra furu og røsslyngblomster fra grensa til Nasjonalparken Roltdalen. I tillegg brukes egg fra vår lokale eggprodusent, «Selbu Egg» og egenprodusert smør og fløte fra gården. 

Marengstopper

Laget på eggehvite fra «Selbu Egg» og tilsatt tørket bærpulver av lokalt høstet blåbær, rips, tyttebær eller bringebær for kunne halvere sukkerinnholdet.  Severes som «sukkerbiter» til kaffen. 

Havrekjeks

Laget etter gammel oppskrift med fløte, egg og smør fra gården. Påsmurt med egenprodusert smør, brunost og toppet med «konjakkeple», - egenprodusert ostetilbehør av epler fra egen hage. 

Råmelksvafler

Serveres innimellom på kafeen når det er sesong for kalving i fjøset. Det brukes egne egg eller egg fra «Selbu Egg», melk, råmelk og smør fra egen produksjon i røra. Serveres med hjemmelaget syltetøy og egenprodusert rømme eller brunost for de som ønsker det. 

Eplekake

I høst-sesongen er det naturlig for meg å servere eplekake! Den blir selvsagt laget med epler fra egen hage, smør fra egen produksjon og egg fra «Selbu Egg», vår lokale produsent.